Inschrijven
Wachtwoord vergeten

Welkom bij de online kennisomgeving van SoccerDoc.

Ben jij op zoek naar state-of-the-art kennis, nieuwe vaardigheden, en tools om voetballers te ondersteunen bij de revalidatie en het verbeteren van fysieke prestaties? Log dan direct in.

Huidige cursussen

Op dit moment bestaat het cursus aanbod uit de cursus "basis voetbalmedisch handelen & diagnostiek".
Goede zorg rondom onze voetballende patiënt is essentieel. Meestal omdat de voetballer weer zo snel en zo goed mogelijk zijn geliefde sport wilt beoefenen, maar soms ook om blijvende klachten of zelfs levensbedreigende situaties te voorkomen. Blessures komen helaas (te) veel voor in het voetbal en hebben een grote impact op zowel de individuele speler/speelster als op de teamprestaties. Als fysiotherapeut bent u vaak de eerst aangewezen persoon om de gezondheid van de voetballer te beschermen.

Het vertrekpunt van goede voetbalmedische zorg is zodoende tweeledig: enerzijds moet u kunnen handelen bij medische (nood-)situaties, en anderzijds moet uw diagnostiek het vervolgbeleid bij de voetbalblessures de juiste richting kunnen geven. Deze cursus zal u daarom handvaten, kennis en praktische vaardigheden bieden om adequate voetbalmedische basiszorg te kunnen leveren. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Medische (nood-)situaties

EHBSO
Angina Pectoris (pijn op de borst)
Bewusteloosheid
Sportgerelateerde hersenschudding

Diagnostiek van voetbalblessures

Liesblessures
Hamstringblessures
Knieblessures
Enkelblessures